Yrittäjät liittyvät vilkkaasti työttömyyskassaan

Suomalaiset yrittäjät vakuuttavat itsensä yhä useammin työttömyyden varalta. Pelkästään Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassaan (SYT -kassa) liittyi viime vuoden aikana lähes 4700 yrittäjää, joista noin 2000 siirtyi palkansaajien työttömyyskassoista.

"Yrittäjät ovat vähitellen huomanneet, että heilläkin on oikeus ja mahdollisuus lähes samantasoiseen työttömyysturvaan kuin palkansaajilla", sanoo SYT -kassan johtaja Merja Jokinen.

Jokisen mukaan SYT -kassan jäsenmäärä ylitti alkuvuonna 22 000 jäsenen rajan.

”Suomessa on, laskutavasta riippuen, noin 300 000 yrittäjää, koska yrittäjän perheenjäsenet ja osakeyhtiöiden osakkaat luetaan työttömyysturvalain mukaan yrittäjiksi. Työttömyysvakuutus on kuitenkin vasta vain noin 13 % yrittäjistä.
On edelleen paljon yrittäjiä, jotka eivät tiedä koko ansioturvajärjestelmästä mitään. Meillä on suuri haaste tiedottaa asiasta”.

”Yrittäjät myös olettavat työttömyysvakuutuksen olevan kallis investointi, vaikkakin SYT-kassan alin jäsenmaksu on 46,24 euroa vuodessa ja se on kokonaan vähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessa. Jäsenmaksut ovat vuositasolla noin 0,5 - 1,5 prosenttia YEL-vakuutuksen vuosityötulosta tai TyEL-vuosipalkasta”, kertoo Jokinen

SYT-kassa on voinut useana vuonna peräkkäin alentaa jäsenmaksuaan, sillä yrittäjien työttömyys on pysynyt pitkään noin 3-4 prosentissa ja kassan jäsenmäärä on kasvanut vuosittain noin 2000 jäsenen nettolisäyksellä.

”Tulevaisuutemme näyttää hyvältä, taloutemme on kunnossa ja olemme vakavarainen työttömyyskassa”, lopettaa Jokinen

Kassaan voi liittyä osoitteessa www.syt.fi

 

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>